Terugblik op het weeffouten-symposium

Dinsdag 15 oktober werd het Platform Weeffouten officieel gelanceerd tijdens het symposium ‘Samen naar milieubeleid dat werkt!’ Meer dan 100 mensen kwamen bijeen om de weeffouten in ons milieubeleid te bespreken en samen naar oplossingen te zoeken. Jozias van Aartsen sprak bevlogen over zijn rapport ‘Om te Leefomgeving’; zijn bijdrage werd gevolgd door een panelgesprek met Magdeleen Sturm (ex-IBP VTH), Roelof Bosma (Zembla) en Antoinette Verbrugge (Gezondheid op 1), scherp begeleid door dagvoorzitter Vera Dalm.

Gedurende het hoofdprogramma en de daaropvolgende deelsessies over Tata Steel (met Anne Albers), Chemours (met Anneke van Veen) en bestrijdingsmiddelen in de lelieteelt (met Marijn Kingma) waren veel omwonenden aanwezig. Hun persoonlijke verhalen maakten één ding duidelijk: we kunnen het ons niet langer veroorloven om weg te kijken van alle weeffouten die onze leefomgeving en gezondheid onder druk zetten. De aanwezigheid van Tweede Kamerleden maakte deze boodschap nog krachtiger.

Tijdens het symposium leverden de deelnemers input voor een motie die binnenkort zal worden meegegeven aan politiek Den Haag.

Fotogalerij